xfire: LordHavelockVetinari Helped: 2 times Age: 25 Joined: 30 Aug 2010 Posts: 1130 Otrzyma³ 2 piw(a) Location: Breslau
Posted: 2011-12-23, 19:56 Nowy PBEM
Jako, ¿e nie toczy siê ju¿ ¿aden PBEM na civ5, czas by zacz±æ nowy, a i ja bym chêtnie zagra³.
By³bym gotów siê podj±æ nawet organizacji takowego, to jest stworzyæ jak±¶ mapkê itp.
Tak z ogólnych za³o¿eñ:
1.Im wiêcej graczy tym lepiej, ale tak do 10 maks, najlpeiej parzysta liczba)
2.Je¶li ja mia³bym tworzyæ t± mapkê, to planowa³bym to mniej wiêcej tak: trzy kontynenty, dwa dla graczy(st±d o parzystej liczbie) i trzeci do kolonizacji, trochê archipelagów i wiêkszych wysp, na trzecim kontynencie i owych wyspach luksy którcyh nie ma na bazowych(tak samo pomiêdzy obdywoma kontynentami je¶li to bêdize mo¿liwe). A marmur ze wzglêdu na jego wyj±tkowo¶æ da³bym do jakich¶ fajnych produkcyjnych terenów na 3 kontynencie. Minimalny balans strategiczny(to jest ka¿dy bêdzie mia³ minimum 4 konia i zelaza,a jak komu¶ wydropi wiêcej to niech ma i handluje, w koñcu co to za civ bez randomu). Kontynenty postara³bym siê zrobiæ o ciekawych kszta³tach z du¿± ilo¶æi± przesmyków i wymuszeniu korzystania z floty.
3.Zagraliby¶my na MPmodzie Nefliqusa, je¶li wiêkszo¶æ by chcia³a.
4. Bez maksowania(umowa d¿entelmeñska)
To tak mocno w skrócie w celu sprawdzenia czy byliby jacy¶ chêtni na PBEMa.
Gdyby byli i to¶ chcia³by mi pomóc z organizacj± by³oby super, ob ja do¶wiadczenia w tym nie mam, ale zagra³bym sobie w PBEMa st±d moje desperackie decyzje.
To jak, jacy¶ chêtni?
_________________ Ceterum censeo
Cartaginem esse delendam.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum