xfire: marwoj Helped: 8 times Age: 31 Joined: 27 Aug 2008 Posts: 606 Location: Świętochłowice
Posted: 2010-04-10, 10:35
Eferalga_500 wrote:
Zobaczymy co dzisiaj powiedza w oredziu - dobrze ze prezydent i premier byli ze soba skloceni i nie latali razem.
Efe prezydent i premier nie latają razem nie dlatego że się nie lubią. Najważniejsze osoby w państwie nie mogą latać razem właśnie na wypadek takich katastrof.
Tutaj szersza lista osób które były na pokładzie http://osiecki.salon24.pl...comment_2392007
_________________ Remember remember eleven september aeroplane treason and plot.
I can think of no reason why aeroplane treason should ever be forgot?
Last edited by Marw on 2010-04-10, 10:36; edited 1 time in total
Z listy wynika, że załapał się na lot prezydenckim, kto mógł.
A kto/co 'dopomogło'?
Mgła, nieznajomość terenu przez pilota, 'dzikie' wojskowe tereny dookoła lotniska, przypadek, czynnik ludzki, stary, wysłużony i muzealny pewnie samolot.
Oczywiście można iść w teorie spiskowe i będziemy teraz mieć wysyp 'naszych' swojskich JFK & fake moon landings... Niestety.
Ale chyba nie czas i miejsce, żeby to rozstrząsać.
xfire: siewi
Posted: 2010-04-10, 10:51
Niesamowite, po prostu jestem w szoku...pierwszy w historii Polski taki przypadek...
Ciężko uwierzyć, że ktokolwiek mógłby maczać w tym posmaku Apokalipsy palce.
Od dawna mogli zmienić samoloty rządowe, poprawiliby sobie notowania...
Prokuratura Generalna Federacji Rosyjskiej podała do wiadomości, że na pokładzie było 132 osoby.
Gubernator Obwodu Smoleńskiego podał do wiadomości, że nikt nie przeżył...
Ciężko uwierzyć...straciliśmy dowodców, biskupów wojskowych, prezydenta, czołowych polityków wszystkich partii, ambasadora i wielu innych...nawet jeśli nie cierpiałem, niektórych ofiar, to jednak...eh...
P.O. Prezydenta zostanie Komorowski. Większość pozostałych urzędów obsadzi Sejm.
xfire: marchwik Helped: 7 times Age: 30 Joined: 10 Apr 2006 Posts: 6379 Location: Góra Kalwaria
Posted: 2010-04-10, 11:06
Dla mnie szok, prezydent miał naporawde olbrzymią szanse na wygranie nastepnych wyborów prezydenckich,nie wiem czy ktos mu w tym pomógł czy nie na razie przetrawiam to co sie stało,szkoda wielka.To juz drugi prezydent który nie przezył do końca kadencji.Teraz prezydentem jest Marszałek Sejmu, i beda przyspieszone zapewne wybory prezydenckie.
_________________ Naród wspaniały, tylko ludzie k***y - J.Piłsudski
-------------------------------------------
Tfurca Gotmuff
Last edited by ponti on 2010-04-10, 11:09; edited 2 times in total
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum