xfire: bodek01 Helped: 7 times Age: 41 Joined: 10 Oct 2006 Posts: 4963 Piwa: 97/1 Location: Łódź
Posted: 2011-10-07, 10:47 Mod Dyplo7
W załączniku pierwsza wersja Moda Dyplo7
Podstawą jest Mod Dyplo6 ver 1.6
Ten Mod zawiera wszystkie zmiany wprowadzone tym modem plus zmiany dodatkowe.
Tu będę dopisywał tylko nowe zmiany względem Dyplo6.
Zmiany w wersji Dyplo7 ver1.0
1. Wymyślenie Alfabetu nie pokazuje które techy ma przeciwnik oraz które może wymyślać.
2. Sword otrzymuje +10% do obrony miasta i pozostaje też +25% do szturmu miasta.
Wszystkie jednostki specjalne pochodne sworda również (Jaguar, Galic worior, Pret)
3. Pretorian cena zmniejszona do 40 młotków siła bez zmian 7.
4. Obelisk egipski może załączyć tylko 1 kapłana (zamiast 2)
5. Reprezentacja osłabiona do +2 kolbki za specjaliste (było +3)
6. Wzmocnienie specjalistów:
Naukowiec 4 kolbki
kupiec 4 monety
inżynier 3 młotki
ksiądz 1 monetka 2 młotki
artysta 1 moneta 1 kolbka 4 kultury (było 1 kolbka 4 kultury)
szpieg 1 monetka 1 kolbka 4 szpiegostwa (było 1 kolbka 4 szpiegstwa)
7. Generał może zbudować Akademie wojskową od Gildii zamiast do Military Science
8. Kopalnie rosną jak chatki do mine2, mine3, mine4
mine +1 młotek (było +2) – 10 tur wzostu do mine2
mine2 +2 młotki – 20 tur wzrostu do mine3
mine3 +3 młotki – 40 tur wzostu do mine4
mine4 +3 młotki +1 moneta
kasa z pilage 10 15 20 25 (tak jak cotage, hamlet, village, town)
czas wzrostu 10 20 40
advstart cost 24 -1 -1 -1
tak jak w chatkach->townach
Kolej dodaje +1 młotek tak jak każdej kopalni.
Te usprawnienia zachowują się jak chatki czyli można je niszczyć po jednym poziomie , rosną tylko gdy na nich się pracuje, Emancypacja przyspiesza ich wzrost tak jak chatek
9. Carier transportuje także bombowce.
10. Cecha Finnancial zostaje osłabiona i daje dodatkową monete na polach które dają 3 lub więcej złota (orginalnie było 2 i więcej)
xfire: rudi22222 Helped: 5 times Age: 96 Joined: 23 Mar 2007 Posts: 7371 Piwa: 182/66 Location: Stolyca
Posted: 2012-01-22, 11:49
Instaluje się na innym komputerze i zapomniałem już jak należy wkleić moda. Jest gdzieś w innych wątkach instrukcja ale przekopać się na tym etapie jest bardzo trudno.
Da się jakąś szybką instrukcję dokleić tak by link do moda i sposób instalacji były w komplecie?
edit: tyle znalazłem w Bodkowej instrukcji do Dyplo6, wstawiłem tylko XXX zamiast cyferek
- jeśli łączysz się z grą i ściąga dane (pojawia się komunikat) i na sam koniec wyrzuca do Windowsa to oznacza problem ze zgodnością plików w grze.
a. zły Mod - upewnij się że Mod DyploXXX verXXX - poprzednie wersje nie działąją
b. mod w złym miejscu - mod musi się znajdować w katalogu ..Civ4\BTS\mods
c. mod w dwóch miejscach równocześnie - mod nie może się znajdować w katalogu Moje dokumenty\mods - usuń go z tamtąd
d. zła wersja samej Civki - musi być patch wersja 3.19
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum