Kilku graczy + AI |
Author |
Message |
ScoobyDoo
xfire: scoobydoopl
Helped: 7 times Age: 39 Joined: 23 Aug 2009 Posts: 8673 Piwa: 92/77 Location: Łódź
|
Posted: 2011-11-05, 15:04 Kilku graczy + AI
|
|
|
Faust i Luking ( a niedawno także ja) zaproponowali ciekawą rozgrywkę.
Wiec gra sie na następującyh ustawieniach.
Mapa: large
sea leve:low
Speed : normal
pangea
Pozriom :emperor.
Agressive AI:
no barb.
no huts.
Vassal states: Yes
TT: medium
Miedzy human pokoj do 200 tury.
Wybierane sa kompy której dobrze grają
Julek
Ragnar
Budica!
Cathy
Zara
Ragnar
Vicky
Wilhelm
Huya
Hammi
Napoleon
Oczywiście jak jakiś komp cienko przędzie to wylatuje i bierzemy nowego.
(no wylecial Aleks i Peter).
Sami bierzemy jakieś finy aby można było dać rade.
Fajnię gra, nie ma pośpiechu jest to ciekawa aletenatywa.
Nie zawsze da się wygrać z AI |
|
|
|
 |
piteroter

xfire: LordHavelockVetinari
Helped: 2 times Age: 24 Joined: 30 Aug 2010 Posts: 1130 Otrzymał 2 piw(a) Location: Breslau
|
Posted: 2011-11-05, 16:23
|
|
|
Ja tak czasami z Kacowskim gram, ale gramy w sojuszu i na immortalu, albo deity, więcej zabawy, a nie ma się pretensji, że gra się z kompem przeciwko koledze.
Ja bym na waszym miejscu włączył chatki z powrotem(mogą trochę zabawy przynieść), ale wyłączył całkowicie handlowanie techami, bo komputer wymienia je ze sobą tak często, że mogą wam odlecieć. |
_________________ Ceterum censeo
Cartaginem esse delendam. |
|
|
|
 |
ScoobyDoo
Helped: 7 times Age: 39 Joined: 23 Aug 2009 Posts: 8673 Piwa: 92/77 Location: Łódź
|
Posted: 2011-11-05, 17:30
|
|
|
Quote: | Ja tak czasami z Kacowskim gram, ale gramy w sojuszu i na immortalu, albo deity, więcej zabawy, a nie ma się pretensji, że gra się z kompem przeciwko koledze. |
Nikt do nikogo nie ma pretensji , chociaz ostatnio faust napisal mi "ty gadzie" jak mu postowiłem miasto tak aby nie mial sloni. ALe zrozumialem to jako komplement, uznanie mojego swietnego ruchu
Ogolnie jest fajne bo grasz przeciwko komus kto mysli. Zaleta jest taka, że wojna pomiędzy human zaczyna się jak już są rifle.
Ogolnie to polecem taki tryb. |
|
|
|
 |
faust_
xfire: faust_
Age: 34 Joined: 31 Dec 2010 Posts: 660 Otrzymał 2 piw(a)
|
Posted: 2011-11-05, 18:24
|
|
|
Zwykle gramy pokój do 200 tury między ludzmi więc chodzi o ustawienie sobie pozycji wyjściowej przed wojną. Fajna jest taka nieprzewidywalność gry. Ja np. przegrałem niedawno a byłem pewien zwycięstwa jak zobaczyłem teren (między innymi4* złoto) a komp mnie zaatakował podstępnie |
|
|
|
 |
cheos

xfire: cheos01
Helped: 4 times Age: 45 Joined: 04 Mar 2007 Posts: 6959 Piwa: 53/122
|
Posted: 2011-11-11, 07:33
|
|
|
To przypomina nasze FFA, graliśmy podobnie tylko:
poziom: bóstwo
bez chatek ale barby maks
bez wymuszonego pokoju między ludźmi (współpraca była w zależności od sytuacji i nożyki się zdarzały)
bez szpiegostwa
W sumie to bym pograł w jakiś FFA na C4 w stałym składzie. Chyba z rok minął od ostatniego |
_________________ Życie to bajka, tylko Dżina ciężko znaleźć. |
|
|
|
 |
piteroter

xfire: LordHavelockVetinari
Helped: 2 times Age: 24 Joined: 30 Aug 2010 Posts: 1130 Otrzymał 2 piw(a) Location: Breslau
|
Posted: 2011-11-11, 15:24
|
|
|
Ostatnio był zastój(ale nie roczny ).
Prawie zawsze te 5 osób jest, nie nasza wina, że nie chcesz z nami, słabszymi, grać.
A ostatnio jednej osoby brakowało. |
_________________ Ceterum censeo
Cartaginem esse delendam. |
|
|
|
 |
ScoobyDoo
|
Posted: 2011-11-11, 20:09
|
|
|
cheos wrote: | W sumie to bym pograł w jakiś FFA na C4 w stałym skłazie. |
jestem chetny, ale granie na bostwie z agresynymi kompami i agresywne barby, z ekipa typu budica, julek? To cheos dobry jestes .
Przetestuje immoratal i agresywne barby , ciekawe czy dam rade |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
Czas generowania strony : 0.41 s.
|