Pakt "Negocjacje" (Deb) |
Author |
Message |
Shaka[D14]
|
Posted: 2011-11-18, 21:51 Pakt "Negocjacje" (Deb)
|
|
|
Pakt numer 2087, za³o¿ony 2011-08-25 23:47:46 przez Deb (Deb Hammurabi/Sumeria)
Nazwa paktu: Negocjacje
Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: Deb
Barteq
dzia |
|
|
|
 |
Shaka[D14]
|
Posted: 2011-11-18, 21:51
|
|
|
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-25 23:55:16
Witam.
Barteq odezwa³ siê do mnie w ramach zawarcia pokoju na 30 tur, zaczynam siê powoli sk³aniaæ ku temu jako ¿e:
Sytuacja wg mnie wygl±da tak:
- drukujê wojsko i szpiegów, wysy³am wszystko na granicê z Wami, w nied³ugim czasie tak jak ze stolic± Japonii i miastem na pó³noc bêdzie podobnie w pobliskim frontowym mie¶cie -10 zadowolenia -10 zdrowia
- ani ja ani Wy nie przebijecie siê na t± chwilê i nast±pi³ pat
- jest to okazja dla Indiañca który podbija s±siadów a my wykrwawiamy siê i nic w zasadzie to ani mnie ani Wam nie daje
- Dzia bêdzie wykoñczony ekonomicznie (miasta rozwalone przez szpiegów) a koszty przestarza³ej armii bêd± du¿e
- Barteq wysy³aj±c w moim kierunku wojsko odsuwasz coraz dalej od swoich terenów, a to mo¿e wykorzystaæ...
- mogê co¶ odtajniæ a poro rozmów z Indiañcem (prowokacja w ataku na Japoniê), a przecie¿ mog³em wykorzystaæ sytuacjê gdzie Barteq móg³ zniszczyæ jego armiê a ja wej¶æ jak w mas³o od ty³u... je¶li chcecie szczegó³ów opiszê.
Przemy¶lcie i ewentualnie dajcie znaæ.
Hammurabi
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-26 00:04:53
Zreszt± co mi tam, Indianiec wmanewrowa³ mnie w wojnê z Dzia, po tym jak do³±czy³ siê Barteq, pakt do 150 tury mia³ zapewniæ mu pokój i nastêpnie Twój rozbiór. I jak widzê teraz mamy siê wykrwawiæ i on zje wisienkê z tortu.
Tak jak idzie na ³atwiznê jak za³atwi³ Pitera i teraz za³atwia Domela.
Powiem tylko ¿e ze Skubiego to niez³e kombinatorski typ
Barteq (Barteq) 2011-08-26 00:27:40
Nas napuszcza³ na Ciebie, obiecuj±c z³ote góry .
Barteq (Barteq) 2011-08-26 00:30:12
Spodziewa³em siê, ¿e bêdê do rozbiórki po Dzia, wiêc wspólna obrona, to dla nas obu by³a jedyna szansa (oczywi¶cie bra³em pod uwagê wej¶cie Skubiego na ty³y - i nadal biorê ).
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-08-26 03:13:52
To prawda,bêdziemy sie klinczowaæ i w±tpie zeby szala zdecydowanie sie przechyli³a na czyj±¶ korzy¶æ,oboje troszku sobie obilismy gêby:P
Jednak pokoju dla samego pokoju ja juz nie podpisze.
Ta gra mnie uczy ze w umowach musi byæ bardzo konkretnie wszystko ustalane bo potem sie mozna zdziwic
A wiêc-musz± byæ tego pokoju jakies solidne podstawy
1.Zwrot mojego miasta przygranicznego-raczej bede przy tym obstawa³
2.Wyp³acenie odszkodowania za spalenie Tokyo-mysle symboliczna kwota-chodzi mi o sam fakt
3.Zwrot zabranych 2roboli-pozota³ych 2 mozesz zatrzymac
4.O zrujnowane eko przez szpiegów juz sie nie bêde upomina³-ale zaprzestanie dalszego zbierania spy.pkt byæ musi
5*Obaj z Bartkiem jestesmy ¿ywo zainteresowani wspólnym z tob± na Skubañca atakiem,jesli sie zgodzisz to jestem gotów zrezygnowaæ z wiekszo¶ci roszczeñ
Co ty na to?
Zaznacze jeszcze ze z Bartkiem scisle wspó³dzia³am.Za jego postawe po twoim ataku na mnie,bêde go wspiera³ do koñca gry
I taka techniczna sprawa-wyjezd¿am na 2dni(Lary bêdzie mnie zastepowac),a jutro praktycznie ca³y czas pracuje(od 16 do 00)
Zawieszenie broni po sporym sukcesie militarnym nie jest nam na rêke,wiec prosi³bym o jakas szybk± deklaracje-wydajesz sie mimo wszystko solidnym(z tych wszystkich cwaniaków) wiec wystarczy mi s³owo ze chcesz sie porozumieæ a szczegó³y dogadamy po moim powrocie
W tym czasie Lary i Bartek maj± moje pe³ne b³ogoswawieñstwo,no i jest jeszcze tel.w razie co-518 177 528
pozdrawiam
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-26 17:03:44
Witam.
Wiem Dzia ¿e Ciê pokiereszowa³em i to ostro trochê i Bartka ale to ju¿ nie a¿ tak.
Teraz osobi¶cie nie wiem dok³adnie co z zrobiæ ze szczegó³ami, ale...
Proponujê Wam sojusz i to my¶lê i mam nadzieje do koñca gry poci±gn±æ.
To co zasz³o to to, ¿e ja jako cz³owiek podatny na sugestiê da³em siê wkrêciæ Skubiemu w wojnê z Wami jego sprytnymi popiskiwaniami gdy by³ w potrzebie, a samemu okre¶laj±c Was na ten sposób ¿e wygl±dali¶cie mi w jego s³owach na moich zagorza³ych wrogów sprytnie manipuluj±cych .... zreszt± po odtajnieniu sami zobaczycie, ale jak to siê mówi cz³owiek (Polak) m±dry po szkodzie.
Kolejna rzecz, ¿e wiem ¿e instalowali¶cie na mnie pakt wraz ze Skubim i innymi, st±d pewien przymus, bo przy takim ataku koalicji potrzebowa³bym wyci±æ wiêkszo¶æ pañstwa i trochê czasu kosztowa³oby mnie powrót do szybko¶ci odkrywania technologii (¶cina³bym z niewolnictwa ludki z chatek) dla tego przyj±³em te¿ ten pakt do 150tej tury z nim , tyle gwoli jasno¶ci.
No i dalej ... po tym co w ostatnich turach po Was siê nauczy³em to wiedza ¿e jeste¶cie lud¼mi na których s³owo mo¿na liczyæ i nie dacie siê rozbiæ ani zerwaæ przyja¼ni nawet gdy sytuacja wisi na w³osku. St±d jestem pewny ¿e mogê na Was liczyæ. Dobra do¶æ o nas Czas na konkrety.
Jestem w 100% za tym ¿eby skopaæ dupsko Skubiemu i trzymaæ siê razem tak jak pisa³em wy¿ej do koñca misia (od nienawi¶ci do mi³o¶ci ma³y krok )
Co do propozycji to
1. Ok.
2. Niestety nie.
3. Roboli zabra³em 2 , 2 z d¿ungli postanowi³em ukatrupiæ poniewa¿ odbi³by¶ ich. Oddam 2.
4. Ok
5. Sam chcia³em to proponowaæ. Zwi±zuje mi rêce na t± chwilê pakt, ale od czego s± sprytne mo¿liwo¶ci i pewien w sumie nawet nie jeden pomys³.
Najwa¿niejsze ¿eby siê nie zorientowa³ Indianiec o zawi±zanej pomiêdzy nami wspó³pracy.
Czyli reasumuj±c, wchodzê do dyplo oferujê pokój, jedna rzecz tylko przedtem nie wiem czy mo¿na przekazywaæ jednostki (to chyba wy³±czone przez mod), wiêc w tym uk³adzie Dzia musia³by¶ zabraæ jednostki w stanie wojny i w takim razie pokój zawarliby¶my od przysz³ej tury. Zapytam siê o to Pontiego.
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-26 17:12:45
Sprawa techniczna, nie mo¿na przekazaæ jednostek.
Barteq (Barteq) 2011-08-26 19:42:38
Nie wiem, czy Dzia da dzisiaj jak±¶ odpowied¼, bo wyje¿d¿a na weekend (chyba zastêpstwo jest pi±tek, sobota; ewentualnie sobota - niedziela, ale nie jestem pewien). Ja te¿ zaraz wyje¿d¿am (na zawody sportowe), wiêc równie¿, nie bêdê przez weekend aktywny na polu dyplomacji.
Poniewa¿ widzê spore szanse na porozumienie, to proponujê ustaliæ zawieszenie broni do poniedzia³ku i wtedy wszystko poustalamy.
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-26 20:36:42
To i Laremu - on chyba zastêpuje Ciê Dzia ? - mo¿na to przekazaæ.
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-26 21:25:56
Dodam jeszcze co¶ Powiem tak ch³opaki, s±dzi³em ¿e po prostu zagram w to dyplo od tak, co¶ tam siê porozwijam poubijam, z nikim w za¿y³o¶æ nie popadnêi graj±c na maksiora mo¿e po prostu wygram jako stary wyga w civkê4 to dyplo, pozostaj±c samotnym wygranym. Pó¼niej jako¶ mi to ci±¿y³o, wiêc ze Skubim s±dzi³em ¿e bêdzie dobrze jako dwóch graczy KAC i zagramy o honor Kaca we dwójkê, chcia³em jego zaufania. No to i tak jak Ci Bartek napisa³ co wys³a³em, s±dzi³em ¿e ch³op siê przekona do pracy zespo³owej, ¿e bêdzie dobrze i zakoñczymy to dyplo we dwóch, podsuwa³em mu mnóstwo dowodów zaufania i s±dzi³em ¿e atakuj±c Ciebie Dzia bêdziemy jakby to napisaæ, po prostu kumplami na zawsze (na ca³y mi¶;) ). No i stwierdzi³em w koñcu, ¿e to nie ma sensu, tak mi siê widzi ¿e Skubi chce wygraæ dyplo wy³±cznie jako on sam, po trupach bez skrupu³ów kombinuj±c i sprzedaj±c w³adców. Wysz³a kupa, przejecha³em siê dosyæ na jego zagrywkach i wykorzystywaniu ludzi wokó³ No i trafili¶cie siê Wy Gdzie po tym wszystkim (o ile jak mam nadziejê siê potoczy) my¶lê ¿e szczê¶cie i sukces nic tak nie bawi jak dziel±c siê nim Ale to wszystko mam nadziejê w ¶wietlanej przysz³o¶ci... tymczasem lecê robiæ turkê
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-26 21:58:05
Wykona³em ruch, wycofa³em wojsko, ¶ci±gn±³em z obojga Was szpiegostwo, czekam w na odpowied¼.
Barteq (Barteq) 2011-08-26 22:12:22
Równie¿ wycofujê szpiegostwo i nie ruszê wojskiem.
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-08-27 03:01:44
Lary bedzie mnie zastepowac 2tury(a moze nawet tylko 1) i prawdopodobnie nie bedzie mia³ co robic,a ja tak liczy³em na boga wojny ;P
Bede mia³ natomiast dostêp do netu,wiec jutro cos obszerniej odpisze bo dzis juz jestem zmeczony.Powiem tylko ze ciesze sie z kompromisu
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-27 10:40:53
No Laremu skoczy³a opinia, faktycznie cudownie siê broni³
Rozmawia³em z Larym, prosi³ ¿eby¶ wys³a³ mu szczegó³y.
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-27 10:42:49
Aha je¿eli jest faktycznie ustalony kompromis, klikam pokój na 10 tur.
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-27 18:18:19
Klikn±³em na pokój, wys³a³em Bartek do Ciebie pokój na 10 tur równie¿.
Panowie, czy zawieramy pakt jawny czy nie?
Jak dla mnie bardziej warto¶ciowy by³by tajny, ale nie bêdê siê upiera³.
Dwa, ¿e wiem ¿e mogê mieæ u Was ograniczone zaufanie
Kolejna sprawa pu¶ci³em do Dzia surowce daj±ce zdrowie i zadowolenie które ja mam podwójne a Ty nie masz, wiêc zniweluj± trochê skutki szpiegostwa.
Mo¿emy otworzyæ granice i mo¿ecie poskautowaæ teren, chyba ¿e w ramach tajnej operacji Skubiak, nie obnosimy siê i nie afiszujemy na razie.
Co Wy na to?
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-27 18:24:32
Aha, zamierzam postawiæ miasto tak jak na obrazku, mam nadziejê ¿e siê zgadzasz. A miasto które spali³ Bartek odbudujê równie¿ jednak w ramach przyja¼ni 1 pole ni¿ej
Barteq (Barteq) 2011-08-27 21:26:53
Miasto wczoraj odbudowa³em, tak¿e nie ma problemu. Pole ni¿ej siê nie da, bo wszed³by¶ na drugie .
Spokojnie. Tobie te¿ 1 zniszczy³em, wiêc uwa¿am, ¿e jeste¶my kwita .
Co do negocjacji, to proponujê wszystko poustalaæ na spokojnie, w poniedzia³ek. Ja te¿ jestem na wyje¼dzie i mogê wej¶æ raz dziennie na kompa, na bardzo s³abym ³±czu .
Pokój podpiszê, jak tylko wejdê.
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-27 22:19:56
Cieszê siê ¿e pomimo ca³ej afery uk³ada siê.. no to do poniedzia³ku, udanego weekendu
wraith (Wraith Hammurabi/Sumeria ) 2011-08-27 22:34:10
Oj ch³opaki czu³em ¿e tak bêdzie ¿e Papcio upomni siê o swojego golda z tymi miastami no có¿... mam nadziejê ¿e za bardzo tej daniny nie upierze na nas |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|