Smutne jest to, że przyznał się do taktyki robienia sensacji z siebie jako narzędzia do przekonywania innych do swoich racji... Na początku mówi coś kontrowersyjnego, a później papla o swoim. Sądzę, że każdemu byłoby lżej bez debilizmów biurokracji, jednak retoryka libertarian jest niesamowicie wyolbrzymiona.
xfire: cheos01 Helped: 4 times Age: 44 Joined: 04 Mar 2007 Posts: 6959 Piwa: 53/122
Posted: 2013-07-08, 13:18
Kurumi wrote:
Smutne jest to, że przyznał się do taktyki robienia sensacji z siebie jako narzędzia do przekonywania innych do swoich racji... Na początku mówi coś kontrowersyjnego, a później papla o swoim. Sądzę, że każdemu byłoby lżej bez debilizmów biurokracji, jednak retoryka libertarian jest niesamowicie wyolbrzymiona.
Gdyby nie przyznał się do swojej taktyki byłby kłamca jak reszta poli... a bez tej taktyki nie byłoby wywiadów.
Ja tam wolę posłuchać kogoś inteligentnego niż bełkotu ludzi bez argumentów i z brakiem analizy konsekwencji decyzyjnej dla narodu i jego przyszłości.
_________________ Życie to bajka, tylko Dżina ciężko znaleźć.
xfire: cheos01 Helped: 4 times Age: 44 Joined: 04 Mar 2007 Posts: 6959 Piwa: 53/122
Posted: 2013-07-09, 08:43
Moim zdaniem dobrze mówi (logicznie i rzeczowo) i lubię go posłuchać. Mam również świadomość, że jego poglądy liberalne nie mają prawa bytu w Polsce socjalistycznej z domieszką kapitalizmu.
Helped: 2 times Age: 46 Joined: 01 Sep 2010 Posts: 4735 Piwa: 48/44 Location: Warszawa
Posted: 2013-07-09, 08:50
cheos wrote:
Moim zdaniem dobrze mówi (logicznie i rzeczowo) i lubię go posłuchać. Mam również świadomość, że jego poglądy liberalne nie mają prawa bytu w Polsce socjalistycznej z domieszką kapitalizmu.
Dobrze mówił teraz niestety IMO coraz bardziej się gubi Ale generalnie wiele poglądów gospodarczych ma zbieżnych z moimi.
A co do
cheos wrote:
...Polsce socjalistycznej z domieszką kapitalizmu...
To raczej tendencja światowa IMO związana z największą wadą demokracji oraz rozkładem inteligencji w populacji ale to już inna dyskusja
_________________ Veni Vidi Vici
Forek nie narzeka Forek opisuje rzeczywistość
JKM ma bardzo fajne poglądy, ale wydaje mi się że w zły sposób rozkłada akcenty. Niepotrzebnie skupia się na najbardziej kontrowersyjnych sprawach, żeby zwrócić na siebie uwagę, bo przez to zniechęca do siebie więcej osób niż przekonuje.
Może po prostu taka rola mu odpowiada? Teraz może mówić co chce i nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności a gdyby udało mu się dostać do sejmu z jakąś większą grupą posłów, ludzie chcieli by go rozliczyć z tego co zrobił.
Posted: 2013-07-09, 09:00
Whiteye wrote:
JKM ma bardzo fajne poglądy, ale wydaje mi się że w zły sposób rozkłada akcenty. Niepotrzebnie skupia się na najbardziej kontrowersyjnych sprawach, żeby zwrócić na siebie uwagę, bo przez to zniechęca do siebie więcej osób niż przekonuje.
Na tym to polega. Inaczej by go w TV nie pokazywali i gazetach nie pisali. A co do przekonywania innych do swoich poglądów to raczej zależy mu na ich wyrażaniu w imieniu garstki ludzi z podobnymi. Ciężko przekonać masy socjalistyczne do zapierdzielania na własny rachunek i rachunek kapitału rodzinnego i nie brania garściami od tych wrednych kapitalistów.
Nie chodzi o to żeby przekonać masy, ale 5-10% by na początek wystarczyło. Kiedy był w sejmie miał o wiele więcej okazji do pokazania się bez pajacowania, a granie pod publiczkę jest dla mnie pajacowaniem.
Helped: 2 times Age: 46 Joined: 01 Sep 2010 Posts: 4735 Piwa: 48/44 Location: Warszawa
Posted: 2013-07-09, 09:17
Whiteye wrote:
Nie chodzi o to żeby przekonać masy, ale 5-10% by na początek wystarczyło. Kiedy był w sejmie miał o wiele więcej okazji do pokazania się bez pajacowania, a granie pod publiczkę jest dla mnie pajacowaniem.
Niestety to tak nie działa bo zmiany który proponuje Korwin są dość radykalne i 5-10% nie wprowadzi ich w życie.
Tu trzeba by radykalnej zmiany a na to społeczeństwo się nie zgodzi bo większość woli ubezwłasnowolniający socjal miast wolności okupionej niepewnością i potrzebą zaradności
Uj napisałem takiego łamańca że pewnie niewielu zrozumie
Posted: 2013-07-09, 09:52
Whiteye wrote:
Te 5-10% nie ma dać możliwości wprowadzania zmian, ale możliwość mówienia o nich. Bez tego JKM tylko dzięki pajacowaniu może znaleźć się w mediach.
Nie ma 5-10%, jest pewnie co najwyżej 3% liberałów. A z tym pajacowaniem to przesadzasz to, że rozmawia o sprawach kontrowersyjnych dla mnie jest ok. Przedstawia również i moje poglądy co do równouprawnienia kobiet. Pani Glac jak widać zabrakło argumentów przeciw rzeczowym wypowiedziom JKM. Kto inny by się odważył tak wypowiadać? Inni politycy co jak lisy opowiadają co chcą słuchać masy a i tak myślą i robią swoje?
Bardzo dobrze że wyraża swoje poglądy. Pajacowaniem dla mnie jest np granie hitlerem, tylko po to żeby zwrócić na siebie uwagę. 99% jego wypowiedzi może być jak najbardziej sensowna, ale w telewizji pokażą i tak ten 1%. Te 5-10% to nie muszą być tylko konserwatywni liberałowie. W Polsce jest sporo ludzi, którzy rzygają stałą ekipą w sejmie, i z chęcią zagłosują na kogoś tylko dlatego że jest szczery.
Posted: 2013-07-09, 10:27
Whiteye wrote:
Bardzo dobrze że wyraża swoje poglądy. Pajacowaniem dla mnie jest np granie hitlerem, tylko po to żeby zwrócić na siebie uwagę. 99% jego wypowiedzi może być jak najbardziej sensowna, ale w telewizji pokażą i tak ten 1%. Te 5-10% to nie muszą być tylko konserwatywni liberałowie. W Polsce jest sporo ludzi, którzy rzygają stałą ekipą w sejmie, i z chęcią zagłosują na kogoś tylko dlatego że jest szczery.
Niestety to że w skali kraju jest powiedzmy 5% to nie znaczy że ty startując lokalnie dostaniesz też 5%. Że już o innych ograniczeniach nie wspomnę.
A co do poglądów ja np. uważam że prawo do głosowania powinno być zdobywane w zamian za coś a nie tak jak teraz należne z racji urodzenia.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum