xfire: ldeska Helped: 34 times Age: 42 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 23442 Piwa: 21/1 Location: Warszawa
Posted: 2016-11-01, 23:32
Jestem po pierwszej próbie - na żywca do tego GOTM'a i muszę się pochwalić - wyszedł naprawdę fajny GOTM jest kilka smaczków które mogą przyspieszyć znacznie dojście do rozwiązania. Nie będę za dużo zdradzał na razie, jedynie chcę wszystkich upewnić że jest to wykonalne. Mi się udało dopiero w 66 turze, ale zaraz zagram jeszcze raz i na pewno będzie dużo lepiej - jest kilka rzeczy które musimy najpierw zrobić zanim w ogóle będziemy mogli rozpocząć budowę Stonehenge. Wszystko jest opisane w dymku z opisem Stonehenge, wystarczy tylko czytać ze zrozumieniem A tu dowód że mi się udało postawić tego cudaka:
xfire: ldeska Helped: 34 times Age: 42 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 23442 Piwa: 21/1 Location: Warszawa
Posted: 2016-11-02, 00:04
Hmm drugie podejście i miało być tak pięknie - nauczony doświadczeniem zmieniłem kolejność techów, eureka wpadła dodatkowa i miało być w 47 turze, ale.... Scytia zrobiła Stonehenge w tej samej turze więc uważajcie
-- edycja:
Trzecie podejście i jest jeszcze gorzej - Tomyris zamiast walczyć postawiła Stonehenge.... w 38-mej turze!!! Ja bym je dopiero zaczął budować i pewnie miałbym je w kilka tur (wszystko było przygotowane: ustroje, roboli czterech). Ale chyba wiem czemu Scytia tak szybko walnęła, sam to prowokuję,... Następnym razem zrobię to inaczej, ale to jutro!
Bez sensu, że AI dałeś Leszek to daje za dużą losowość. Weź usuń AI mają być takie same warunki dla wszystkich a tu ai może wbić cud i po ptakach.
U każdego AI startuje w tym samym miejscu itd. więc ma takie same szanse na postawienie Stonehenge u każdego z graczy. Ty możesz optymalizować a ono nie, więc to chyba nie problem wyprzedzić AI? No chyba, że to jest jakieś Deity
Last edited by oxygenum on 2016-11-02, 12:58; edited 1 time in total
xfire: Cholernik Helped: 14 times Age: 35 Joined: 11 Oct 2010 Posts: 2542 Piwa: 57/31
Posted: 2016-11-02, 13:02
Tu bardziej chodzi o zachowanie AI w zależności od naszych poczynań.
Przykładowo jeżeli w turze x się ruszę woje pod granicą AI i go potępię, to on zamiast w 16 turze zacząć robić stona zacznie robić armię
Age: 31 Joined: 05 May 2016 Posts: 197 Piwa: 13/3 Location: Ruda Śląska
Posted: 2016-11-02, 13:03
Z chęcią przyłączę się do zabawy
Czy są jakieś dodatkowe zasady które powinienem przeczytać (oprócz tych gdzie jest ogłoszona gra)?
Czy coś jest zbanowane? np. wycinanie drzew? czy może dozwolone wszystko co jest w mechanice gry?
Last edited by Seti_ on 2016-11-02, 13:04; edited 1 time in total
xfire: rudi22222 Helped: 6 times Age: 97 Joined: 23 Mar 2007 Posts: 7745 Piwa: 202/69 Location: z Gotham City
Posted: 2016-11-02, 13:53
Jak się Leszek za coś bierze to jest dokładny i konsekwentny. Miałem zamiar po świętach właśnie do niego dzwonić i pogadać jak zorganizować GOTMa. On i tak już bierze na siebie przymiarki w grach 1x1
_________________ Sytuacja jest świetna ale nie beznadziejna (S. Michalkiewicz)
Helped: 2 times Age: 46 Joined: 01 Sep 2010 Posts: 4739 Piwa: 49/44 Location: Warszawa
Posted: 2016-11-04, 13:01
No dobra pierwsze podejście i tura 23
Ciekawe czy uda się poprawić
LDeska wrote:
Hmm drugie podejście i miało być tak pięknie - nauczony doświadczeniem zmieniłem kolejność techów, eureka wpadła dodatkowa i miało być w 47 turze, ale.... Scytia zrobiła Stonehenge w tej samej turze więc uważajcie
-- edycja:
Trzecie podejście i jest jeszcze gorzej - Tomyris zamiast walczyć postawiła Stonehenge.... w 38-mej turze!!! Ja bym je dopiero zaczął budować i pewnie miałbym je w kilka tur (wszystko było przygotowane: ustroje, roboli czterech). Ale chyba wiem czemu Scytia tak szybko walnęła, sam to prowokuję,... Następnym razem zrobię to inaczej, ale to jutro!
Leszek żartujesz sobie z tymi turami prawda ?
Edyta
Podejście drugie tura 22 ale czuję że da się szybciej
Edyta 2
Podejście trzecie tura 21 ciekawe czy się komuś uda zejść poniżej 20
Edyta 3
I podejście czwarte tura 20, ale zejść poniżej 20 będzie mega ciężko
_________________ Veni Vidi Vici
Forek nie narzeka Forek opisuje rzeczywistość
Last edited by Forever on 2016-11-04, 13:42; edited 4 times in total
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum