xfire: Cholernik Helped: 14 times Age: 37 Joined: 11 Oct 2010 Posts: 2589 Piwa: 59/35
Posted: 2016-11-11, 10:22
Rudi przy GOTMie weź pod uwagę, aby jak najmniejszy udział w tym miały CSY. Zauważłym w tym krótkim GOTMie, że dają za każdym razem inne zadanie, przez co można gdzieś tu i tam dodatkowe punkty wyłapać jak jednemu da coś łatwego. A przecież nie chodzi o kombinacje sejw/load przed kontaktem
Age: 33 Joined: 05 May 2016 Posts: 248 Piwa: 21/8 Location: Ruda Śląska
Posted: 2016-11-12, 11:06
Wygląda na to że 16 to taki maks normalnymi sposobami.
Do 15 można zejść przypadkiem, nieświadomie wykorzystując exploita z pożyczaniem kasy.
Wynik 14 w dół można zrobić już tylko z exploitami jak się zauważy o co chodzi.
Trochę straciłem motywację do następnych gier widząc jak dziurawy jest handel.
Fajnie by było mieć jakiegoś moda na GOTMy blokującego handel i inne losowe rzeczy lub przynajmniej umieszczać AI gdzieś daleko zamkniętego górami.
Helped: 2 times Age: 48 Joined: 01 Sep 2010 Posts: 4754 Piwa: 51/49 Location: Warszawa
Posted: 2016-11-12, 11:32
Seti_ wrote:
Wygląda na to że 16 to taki maks normalnymi sposobami.
Do 15 można zejść przypadkiem, nieświadomie wykorzystując exploita z pożyczaniem kasy.
Wynik 14 w dół można zrobić już tylko z exploitami jak się zauważy o co chodzi.
Trochę straciłem motywację do następnych gier widząc jak dziurawy jest handel.
Fajnie by było mieć jakiegoś moda na GOTMy blokującego handel i inne losowe rzeczy lub przynajmniej umieszczać AI gdzieś daleko zamkniętego górami.
O kurcze ale syf
Dobra z tym błędem ta gra nie nadaje się do zabawy
GOTMY można sobie darować przy tak zrypanym handlu nie ma to sensu no chyba że bez AI)
Brawo Seti a ja się z Centem kłóciłem że tego błędu nie ma
Ale 16 tur da się zrobić uczciwie
_________________ Veni Vidi Vici
Forek nie narzeka Forek opisuje rzeczywistość
Helped: 2 times Age: 48 Joined: 01 Sep 2010 Posts: 4754 Piwa: 51/49 Location: Warszawa
Posted: 2016-11-12, 12:19
Bobek1971 wrote:
Na czym polega bug z handlem...opiszecie i do nastepnego GOTMa trzeba bedzie jak mowi Seti nalozyć moda...lub wyeliminować z zabawy AI ...szkoda
Spoiler:
Jak robisz handel z AI to gold na turę się nie odlicza. Czyli np. dajesz kompowi 10 golda na turę za 100 golda tu i teraz ty dostajesz golda a komp golda na turę w tej samej turze robisz taki sam handel tylko odwrotnie i tak w kółko za każdym razem golda na turę wam dodaje ale nie odejmuje więc po 100 takich operacjach masz nagle i ty i komp + 1000 golda na turę. Zamierzam sprawdzić pry jakiej ilości golda gra się wywróci
Posted: 2016-11-12, 13:16
cule wrote:
Haha, takiego farfocla wypuścili?! O losie...
W sumie to po co dopuścić betatesterów do gry Społeczność Civ nie istnieje, to by się nie mogło udać!
Dokładnie
Żenada i co gorsza jak widać patcha nie widać, a bez tego gra z kompami jest do bani
Edyta:
Dobra po testowałem i wychodzi że
Spoiler:
Najlepiej wymieniać kasę na turę za kasę na turę
Wszystko się naprawia przy przejściu do kolejnej epoki naukowej (znika gigantyczna kasa na turę ale zostaje to co w skarbcu)
Kasa w skarbcu nalicza się do 8,5 mln (około) i zeruje się ale błędna kwota zostaje więc za turę już macie masę kasy
Last edited by Forever on 2016-11-12, 15:47; edited 2 times in total
Age: 33 Joined: 05 May 2016 Posts: 248 Piwa: 21/8 Location: Ruda Śląska
Posted: 2016-11-12, 16:09
Wygląda że problemów z handlem jest więcej niż jeden.
Ja znalazłem taki że daję komputerowi podarunek np. 100 złota na turę (pomimo że nie mam tyle wpływów). Można dać jednorazowo maks 5, ale wystarczy przeklinać kilkanaście razy i wychodzi spora sumka. Jako że mam 0 złota w skarbcu to nic nie tracę, a komp dostaje te 100 złota i po kilku turach można od niego pożyczyć kilka stówek i kupić robotników. Jeżeli ktoś jest bardzo wytrwały to może sprezentować dowolną ilość złota na turę. Mnie się z tym bawić już nie chciało.
Brakuje po prostu blokady że nie można podarować złota którego się nie ma. W piątce maksymalnie można było podarować tyle ile się rzeczywiście generuje złota na turę.
Last edited by Seti_ on 2016-11-12, 16:10; edited 2 times in total
xfire: rudi22222 Helped: 6 times Age: 99 Joined: 23 Mar 2007 Posts: 7836 Piwa: 224/73 Location: z Gotham City
Posted: 2016-11-12, 17:43
No tak. Wam to tylko coś dać do ręki a zaraz popsujecie.
Zastanawiam się czy jest sens stawiać następną grę skoro od złota w praktyce zależy wszystko. Można mieć "darmowe" sety, robotników, wojsko, budynki. Tak przynajmniej wynika z waszych testów.
Panowie, jesteście wielcy
_________________ Sytuacja jest świetna ale nie beznadziejna (S. Michalkiewicz)
Posted: 2016-11-12, 18:11
Seti_ wrote:
Wygląda że problemów z handlem jest więcej niż jeden.
Ja znalazłem taki że daję komputerowi podarunek np. 100 złota na turę (pomimo że nie mam tyle wpływów). Można dać jednorazowo maks 5, ale wystarczy przeklinać kilkanaście razy i wychodzi spora sumka. Jako że mam 0 złota w skarbcu to nic nie tracę, a komp dostaje te 100 złota i po kilku turach można od niego pożyczyć kilka stówek i kupić robotników. Jeżeli ktoś jest bardzo wytrwały to może sprezentować dowolną ilość złota na turę. Mnie się z tym bawić już nie chciało.
Brakuje po prostu blokady że nie można podarować złota którego się nie ma. W piątce maksymalnie można było podarować tyle ile się rzeczywiście generuje złota na turę.
Dokładnie ale IMO to ten sam błąd
Po prostu w czasie handlu gra nie widzi przekazanego złota (na minus) ale widzi to które dostaje się (na plus)
Spoiler:
Wypróbuj sobie wymianę złota na turę za tyle samo złota na turę (komp idzie na to)
I zobacz jak wykładniczo zacznie rosnąć maxymalna suma golda na turę jaką możesz dać
Zresztą przeczytaj spojlery
Rudi2 wrote:
No tak. Wam to tylko coś dać do ręki a zaraz popsujecie.
Zastanawiam się czy jest sens stawiać następną grę skoro od złota w praktyce zależy wszystko. Można mieć "darmowe" sety, robotników, wojsko, budynki. Tak przynajmniej wynika z waszych testów.
Panowie, jesteście wielcy
Te gratulacje to raczej do Seti i ewentualnie Ceta
Ja nie zauważyłem tego błędu tylko po ich zwróceniu uwagi rozpracowałem co i jak
Last edited by Forever on 2016-11-12, 18:13; edited 1 time in total
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum