Moved by: ponti 2010-09-20, 13:52 |
TABELA GOTMA -wyniki KOPERNIKA |
Author |
Message |
ponti

xfire: marchwik
Helped: 9 times Age: 41 Joined: 10 Apr 2006 Posts: 11211 Piwa: 60/68 Location: Góra Kalwaria
|
Posted: 2007-10-15, 23:03 TABELA GOTMA -wyniki KOPERNIKA
|
|
|
Chcia?bym podziekowac wszystkim za du?? frekwencje w pierwszym GOTMIE- oby tak dalej
Pod spodem przedstawiam wyniki KOPERNIKA:
Maxman
Pozycja | Nick | Rok | Punkty |
1 | Rudi2 | 650 PNE | 20 |
2 | Mareck | 600 PNE | 17 |
3 | Damroka | 525 PNE | 15 |
4 | Richards | 475 PNE | 13 |
5 | Bobek | 425 PNE | 11 |
6 | Seti | 400 PNE | 10 |
7 | LDeska | 325 PNE | 9 |
8 | Beny | 275 PNE | 8 |
9 | Cola | 125 PNE | 7 |
9 | Hechter | 125 PNE | 7 |
9 | Bombel | 125 PNE | 7 |
12 | Stoickov | 75 PNE | 4 |
13 | PawelT | 25 PNE | 3 |
13 | Heron | 25 PNE | 3 |
15 | Maxi | 175 NE | 1 |
16 | domel | 250 NE | 1 |
17 | Sc0rp | 350 NE | 1 |
18 | Marba | 960 NE | 1 |
Ironman
Pozycja | Nick | Rok | Punkty |
1 | Seti | 400 PNE | 20 |
2 | LDeska | 325 PNE | 17 |
3 | Beny | 275 PNE | 15 |
4 | Bobek | 200 PNE | 13 |
5 | Cola | 125 PNE | 11 |
5 | Hechter | 125 PNE | 11 |
5 | Bombel | 125 PNE | 11 |
8 | Stoickov | 75 PNE | 8 |
9 | Heron | 25 PNE | 7 |
10 | domel | 250 NE | 6 |
11 | Sc0rp | 350 NE | 5 |
Beny popraw tabelke bo bombello ma mniej pkt. a ma tyle samo co Hechter i Cola.Sejw i tabela irona jutro.
Irona wygral Seti ze swoim wynikiem
KA?DEGO PROSZE O OPISANIE SWOJEJ TECHNIKI ZWYCIEZCE OCZYWISCIE PROSZE MOLESTOWAC O TO .SEJWA DOLACZAM .
Gratulacje dla Rudiego
Rudi2 0650 P.N.E. ok.CivBeyondSwordSave
|
Pobierz Plik ściągnięto 439 raz(y) 31.63 KB |
|
_________________ Naród wspaniały, tylko ludzie k***y - J.Piłsudski
Zaglądali do kufrów ,zaglądali do waliz, nie zajrzeli do dupy - tam miałem socjalizm
-------------------------------------------
Tfurca Gotmuff |
Last edited by ponti on 2007-10-17, 18:04; edited 13 times in total |
|
|
|
 |
stoickov

xfire: stoickov
Helped: 2 times Age: 40 Joined: 02 Dec 2006 Posts: 851 Location: Warszawa
|
Posted: 2007-10-15, 23:06
|
|
|
Same Ironmany? |
|
|
|
 |
Cola
WTF?

xfire: cola0760
Helped: 10 times Age: 44 Joined: 31 Jan 2006 Posts: 7567 Piwa: 3/44 Location: z półobrotu
|
Posted: 2007-10-15, 23:10
|
|
|
policzcie mi ile jest tur od 600bc do 0AD
i dlaczego Bombel jest ni?ej w tabelce z punktami ni? ja Hechterem? |
Last edited by Cola on 2007-10-15, 23:12; edited 1 time in total |
|
|
|
 |
domel

xfire: domel11
Helped: 8 times Age: 39 Joined: 26 Mar 2006 Posts: 4595 Otrzymał 8 piw(a) Location: Warszawa/Świecie
|
Posted: 2007-10-15, 23:11
|
|
|
cholera to ja zapierdzielam w ostatniej godzinie dozwolonego czasu i tylko 16 miejsce |
|
|
|
 |
ponti

xfire: marchwik
Helped: 9 times Age: 41 Joined: 10 Apr 2006 Posts: 11211 Piwa: 60/68 Location: Góra Kalwaria
|
Posted: 2007-10-15, 23:17
|
|
|
Tabelka bedzie zmieniona Bobek przes?a? mi hurtowo maile i mial tam wynik 425 b.c na maxmanie.Jest problem z sejwem setiego jest tam conquest victory i nie moge sprawdzic czy to iron jezeli tak to Seti wygral irona ale to jest do wyjasnienia musze dostac ten sejw jeszcze raz turke wczesniej lub tak by nie bylo victory....
Irona grali Seti ,Leszek,Bobek z wynikiem 200 b.c,Heron,Bombel,Cola,Sc0rp,Hechter,Domel,Stoickov,Beny |
_________________ Naród wspaniały, tylko ludzie k***y - J.Piłsudski
Zaglądali do kufrów ,zaglądali do waliz, nie zajrzeli do dupy - tam miałem socjalizm
-------------------------------------------
Tfurca Gotmuff |
Last edited by ponti on 2007-10-15, 23:26; edited 2 times in total |
|
|
|
 |
Damroka

Helped: 6 times Joined: 19 Sep 2007 Posts: 1720
|
Posted: 2007-10-15, 23:38
|
|
|
Rudi2 znowu zaszala?e?. Szczerze gratuluj?
Ciesze si? te? ze swoje wyniku. Nie s?dzi?em, ?e b?d? w pierwszej tr?jce.
Ale skoro nikt si? nie chwali, jak osi?gn?? swoje maxy to mo?e ja zaczn?.
Ten GotM by? troch? nietypowy, bo dotychczas ju? dosy? wcze?nie obiera?em jak?? jedynie s?uszn? drog? i p??niej tylko doszlifowa?em ostateczny wynik. A tutaj z powodu synchronizacji tak wielu czynnik?w, co chwil? zmienia?a si? koncepcja gry. W?a?ciwie to doj?cie do tego wyniku to by? proces. To by?o 7 czy 8 gier i wyci?ganie wniosk?w z ka?dego podej?cia. Bo ci?gle z jakim? czynnikiem zostawa?em w tyle. A naj?mieszniej by?o kiedy przyspieszy?em z astronomi?, a nie zd??y?em z utworzeniem drugiego merchanta, bo na pocz?tku obydw?ch pod??cza?em do miast.
Ale po kolei.
Podej?cie pierwsze typowo rozpoznawcze. Nawet nie pr?bowa?em konfrontacji. Podp?yn?lem tylko karawela, obejrza?em co i jak i na tym sie sko?czy?o. Ale zauwa?y?em 4 berserk?w ?a??cych to na g?rk? to na pole. Wi?c stwierzdzi?em, ?e na nich b?d? potrzebni macemani. Wtedy jeszcze nie zwr?ci?em uwagi na to, ?e te mi?ki nie siedz? w mie?cie. By?em przekonany, ?e b?d? musia? si? z nimi zmierzy?.
Podej?cie drugie. Podp?yn??em z macemanami. Ojojoj, c?? to by?a za katastrofa. Wszyscy polegli. Stwierdzi?em, ?e musz? ich mie? wi?cej. Do grenadier?w wydawa?o mi si? za daleko.
Podej?cie trzecie. Przyp?yn??em wi?ksz? ekip? maceman?w. Ale najpierw, dosy? sprytnie wystawi?em dw?ch na wzg?rze z miedzi?. A te durne berserki si? na nich rzuci?y i dw?ch z nich poleg?o. Zosta?o wi?c dw?ch berserk?w, axeman i archer. I to wystarczy?o. Mikke zosta?o zdobyte. Ale w?wczas kombinowa?em, ?e ta obrona miasta na poziomie 100 % jest troch? za wysoka. I je?li chcia?bym uzyska? lepszy wynik to ta obrona powinna by? mniejsza. Wykoncypowa?em, ?e tym co zwi?ksza AI obron? do takiego poziomu mo?e by? jego religia. Postanowi?em wi?c, ?e AI religii nie zdob?dzie, co nie by?o trudne, bo za spraw? szpiegostwa wida? by?o co wynajduje.
Podej?cie czwarte. Kiedy AI kombinuje z politeizmem, ja prze??czam techy i odkrywam przed nim. Tak wi?c misiu nie wynajduje religii. Podp?ywam do niego z macemanami i wielkie zdziwienie. W Mikke znowu jest obrona na poziomie 100 %. Ale drugie zaskoczenie, ?e berserki nie si?dz? w mie?cie tylko na g?rce. Swoimi macemanami wszed?em do Mikke w?a?ciwie jak do siebie. Przysz?o wi?c ol?nienie. Mo?e ta religia ma wp?yw na to czy berserki siedz? w mie?cie, czy na g?rce. Ju? wi?cej nie dalem mu zdoby? religi i ju? wi?cej nie zobaczy?em berserk?w w mie?cie. Nie wiem czy ta zale?no?? ma ze sob? co? wsp?lnego, ale u mnie to dzia?a?o. Wyci?gn?lem z tego te? taki wniosek, ?e macemani s? za silnni jak na 1 axemana i 1 archera. Postawi?em wi?c na kusznik?w.
Pi?te podej?cie. Przyp?yn??em z kusznikami. W Mikke 1 ax i 1 arch. Nie wszed?em ju? tak mi?kko, ale te? nie by?o wi?kszych problem?w. Zdecydowa?em, ?e trzeba postawi? na axemany. Z kusznikami by? te? problem, bo potrzebne by?o ?elazo, a to wymaga?o dodatkowe miasta, kt?re generowalo potworne koszty. Axemani byli wi?c przes?dzeni.
Kolejne podej?cie. Stoczy?em ci??k? bitw?. ten jeden axeman w mie?cie dzielnie si? broni?.
W mi?dzyczasie wpad?em na genialny pomys?, aby astronomi? wzi?? z Wyroczni. To znacz?co przyspieszy?o mi osi?gni?cie galeon?w. Wtedy to w?a?nie si? zdziwi?em, ?e zosta?em daleko z merchantami.
Ostatecznie pozosta?o mi zsynchronizowa? ilo?? ax?w, bo teraz jak dop?ywa?em to by? w mie?cie tylko jeden golusie?ki archer, merchant?w, bo sie z nimi nie wyrabia?em, wi?c zostawia?em sobie jednego bez w??czania go do miasta, no i kasa, bo istotne by?o to, aby w momencie odkrycia astronomii upgradowa? ??dki na galeony. |
_________________ jestem civkoholikiem |
|
|
|
 |
Rudi2
xfire: rudi22222
Helped: 6 times Age: 99 Joined: 23 Mar 2007 Posts: 7836 Piwa: 224/73 Location: z Gotham City
|
Posted: 2007-10-16, 06:48
|
|
|
U mnie by?o podobnie z dochodzeniem do taktyki. Postawi?em na piramidy i Wielkich, z rozp?du na koniec mia?em 3 kupc?w. Tych 2 pierwszych zamieni?em na z?oto na dzie? dobry. Opisz? jutro bo dzi? wyje?d?am. |
_________________ Sytuacja jest świetna ale nie beznadziejna (S. Michalkiewicz) |
Last edited by Rudi2 on 2007-10-16, 06:51; edited 1 time in total |
|
|
|
 |
seti

xfire: setipl
|
Posted: 2007-10-16, 06:58
|
|
|
wow 650bc - gratki Rudi. ja stawialem, ze maxy osiagna okolo 550bc.
Ponti dzis wieczorem podesle autosave'y jakie znajde odnosnie mojego iron'a zabraklo mi jednego pola ruchu zeby wprowadzic blizniakow i mikolaja do miasta... i nastapilo to w turze po zdobyciu mikke.
krotko co ciekawego u mnie:
pierwsza gra rozpoznawcza. po niej wpadlem na motywy: dolaczyc kupcow do stolicy,
wyciac piramidy w 4tym miescie kolo stone'a, zredukowac obrone w mikke poprzez szpiega,
dostawic dodatkowo dwa miasta przy wielorybach.
w drugiej grze mialem klopot z wygenerowaniem kupcow....oraz zapadla decyzja ze jedynym wojem beda axe'y i katapy i jeden szpieg
kolejna gra to synchro wszystkiego oraz nowy motyw, ze pierwszy wielki - naukowiec bedzie w gdansku, na poczatku lecial prawie od razu szpieg jako specjalista do 45% wymaganych punktow, a po pismie 2 naukowcow
no i pozniej przyszedl wynik. tak wiec prawde mowiac po pierwszej grze mialem plan, ktory tylko "lekko" usprawnialem ale bez rewolucji
ale i tak wynik mnie baardzo cieszy tym bardziej na ironie - gdzie czasami kwiatuszek mnie lapal jak cos zapomnialem przestawic albo tracilem ture na czyms tam, a wczytac gry nie mozna... |
|
|
|
 |
pawelt

Helped: 12 times Age: 41 Joined: 27 Feb 2007 Posts: 5129 Piwa: 8/28 Location: Warszawa
|
Posted: 2007-10-16, 07:16
|
|
|
Gratulacje dla zyci??c?w!!
Szczeg?lnie Rudi!
Szalejesz tu i tam
Ja tym razem nie zaszala?em.
Nie mam za bardzo g?owy teraz do civ.
Pomn? tylko, ?e kompletnie zapomnia?em o wyroczni |
|
 |
bombel79
xfire: bombel79
Helped: 12 times Age: 41 Joined: 12 Apr 2006 Posts: 10541 Piwa: 74/4 Location: Raj na ziemi
|
Posted: 2007-10-16, 07:18
|
|
|
nie no panowie, niezle... jednak wychodzi moj brak doswiadczenia w grach singlowych... nie spodziewalem sie ze mozna tak szybko dojsc do ww rezultatu... gratki rudi!
mam nadzieje ze w nastepnym Gotmie was rozjade!
PS
ja chyba za duzo miasto postwilem (7) no coz, za duzo przyzwyczajen z kontow (widzisz zalewy, wal miasto z chatkami
PS2
jednego nie lapie... skad taka duza rozpietosc pomiedzy ironem a non-iron? |
_________________ "internet to coraz częściej opowieść idioty, pełna wściekłości i wrzasku." |
Last edited by bombel79 on 2007-10-16, 07:22; edited 1 time in total |
|
|
|
 |
maxibaca

xfire: maxibaca
Helped: 5 times Age: 30 Joined: 21 Dec 2005 Posts: 1162 Location: Poznań
|
Posted: 2007-10-16, 07:28
|
|
|
lol my?la?em ?e bede gdzie? na czele a widz? ?e kto? by? cwa?szy ode mnie. Ja postawi?em 2 miasta to razem mia?em 5.Z orcala wzi??em astronomi? a inne z wielkich naukowc?w. A do tego uda?o mi si? jak atakowa?em to w mie?cie by? tylko archer bo reszta posz?a zwiedza? pole. No ale widz? ?e to si? da?o du?o szybciej zrobi? |

|
|
|
|
 |
Peter

xfire: peterek
Helped: 12 times Joined: 31 Dec 2005 Posts: 7538 Piwa: 45/13
|
Posted: 2007-10-16, 07:31
|
|
|
Wow gratki dla zwyciezcow!
Dlaczego do tej pory nie mialem okazji zagrac z kims z pierwszej trojki?
(a przepraszam raz z Damorka w ffa bylismy sasiadmi).
Mysle ze ten gotm pokazal kto ma duzo cierpliwosci do singla Ja niestety jakos nie przepadam za tego typu grami... ale chyba zmobilizuje sie i w drugiego zagram gdyz jest tam znacznie wiecej akcji militarnej (nie ma tych godzin samotnosci gdy sie pozostaje w izolacji).
Jeszcze raz gratki |
|
|
|
 |
Bobek1971
xfire: bobek1971mie
Helped: 8 times Age: 49 Joined: 07 Jan 2006 Posts: 11881 Piwa: 91/377
|
Posted: 2007-10-16, 08:50
|
|
|
Poniewa? bardzo lubi?em wielkich i by? to wyscig do astro - zatem musia?o by? dobrze
Rozgrywk? oparlem na naszym sprawdzonym z Mareckiem [gratki stary Byku, my?la?em ?e ja lepiej to wycisn?] w "Filodendronowym" teamie -systemie - Piramidy i wielcy.
Tym razem wy??cznie merchanci plus wyrocznia i z niej astro.
Niestety ?eby kto? zorientowa? si? ?e AI nie buduje cudak?w trzeba by?o to z dwa razy rozegra?.
Pr?bowa?em czy szybciej nie zrobi si? naukowacami ale niestety by?a kicha, pr?bowa?em rozwojowo i tez nie za dobrze, pr?bowa?em z cudakami daj?cymi marchant?w i niestety te? nie za pi?knie.
Pozosta? system chamsko uproszczony -
1.Dw?ch marchant?w z gry od razu do stolicy. kasa plus siedem z 3 miast idealna ?eby uzbierac i utrzyma? miasta w pierwszej fazie gry potrzebne w dalszej rozgrywce i nastepnie ...przezbroi? galeye.
2.zbudowa? wszedzie worki i do roboty
3. zrobi? Seta i pos?a? go na miasto na stone [wynalezione w tym czasie masonry i sailing umozliwiaj? korzystanie z surowca od razu - zatem w stolicy przyst?pi?em do budowy piramidy. W miescie na stone robi?em stonhega. odalenie tego miasta powodowa?o owszem strate w kasie ale wystarczaj?co d?ugo jecha?o sie na 100 % nauki ?eby doj?? do caste i przej??...
4. po dojsciu do caste w stolicy z piramidami i w innych miastach przechodzi?o si? na merchant?w z reprezetacj?. Kasa plus nauka. dw?ch marchant?w tworzy?o si? na bank z takiego systemu cho? to nie filozof.
5 w miedzyczasie robi?em workboty i galeye i sety 3. Jeden postawiony ko?o ?elaza do crrosbow?w. i dwa w ostatnim momencie gry czyli po wzi?ciu z oracle astro [?eby wymaksowa? ilo?? kasy potrzebnej do przezbrojenia].
6. astro - ustawienie miast pod??czenie wieloryb?w, przezbrojenie galey i za?adowanie dw?ch marchant?w plus Kopernika oraz oddzia?y zbrojne.
Niepamietam w kt?rej grze [iron czy max] bra?em alfabet dla rewolucji w Mikke ?eby obrona spad?a do 0%. R?wnie skuteczne.
Po dop?yni?ciu du?o zale?a?o od tego co by?o w miescie czy s? beserki i czy ?azili, a mo?e stali.. czy by? archer jeden czy dw?ch i axe. Od czego? to zale?a?o? pytanie do tw?rcy?
astro tym systemem z 3 poczatkowymi miastami zaznaczam i marchantami w stolicy si?ga?o si? w okolicach 750 bc - 700bc
Przypuszczam ?e Rudi zagra? podobn? taktyk? dzisiaj wieczorkiem przej?e jego sejwa. Bo to co zrobi? by?o wymaksowane na maksa
Darmoka pi?knie zagra?e? - dla mnie niespodzianka ale z racje tego ze ciebie nie zna?em.
R?wnie wielk? niespodziank? by? dla mnie wynik Richardsa... ty i wielcy Gratki stary!!!
W og?le chia?em zauwa?y? ?e ze starego kaca nie ma nikogo w pierwszej tr?jce!!! hehe
Jeszcze raz wielkie uznanie dla wyniku Rudiego! |
Last edited by Bobek1971 on 2007-10-16, 08:54; edited 1 time in total |
|
|
|
 |
hechter

xfire: hechter
Helped: 4 times Age: 42 Joined: 03 Apr 2006 Posts: 2360 Piwa: 14/4 Location: Gdynia/Szczecin
|
Posted: 2007-10-16, 09:08
|
|
|
Gratki Rudi.
Nie wypali?em ?adnego wielkiego, dw?ch kupc?w przeimieniowa?em, nast?pny wzi??em na GA pod koniec, mia?em z tego 3 kusze szybciej. Oczywi?cie dziady wszystkie by?y w mie?cie, ale ostatni dos?ownie ax wygra? z archerem. Co ciekawe, lepsze efekty dawa?o mi awansowanie kusznik?w na drill, ni? na melee. Oczywi?cie astro z oracla. |
|
|
 |
LDeska

xfire: ldeska
Helped: 34 times Age: 44 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 23468 Piwa: 24/1 Location: Warszawa
|
Posted: 2007-10-16, 09:17
|
|
|
U mnie Piramidy, astro z Wyroczni, skisi?em ko?c?wk? bo przywioz?em tam kup? katapult i kusznik?w - gdybym maksowa? to mia?bym z kilkana?cie tur wcze?niej. Rozwala?em berserk?w w mie?cie bo na ironamanie nie da si? wyczai? kiedy wylez? ?ajzy z miasta.
Gratki Rudi! |
_________________ www.leszekbiega.pl - blog biegowy |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
Czas generowania strony : 0.63 s.
|