xfire: dikow Helped: 4 times Age: 43 Joined: 04 Aug 2005 Posts: 334 Location: Lublin
Posted: 2005-11-16, 20:21 Xfire przydatny dla gracza
Od pewnego czasu obok ikonki programu antywirusowego i gg świeci sobie iksik. Raz na niebiesko, raz na zielono i tak sobie świeci, ale nie tylko.
Xfire bo o nim mowa jest darmowym narzędziem do komunikacji i statystyk podczas grania tak singleplayer jak multiplayer.
Dzięki Xfire:
- widzisz w co grają Twoi znajomi w chwili obecnej (i wiesz na przykład, że nie warto im przeszkadzać bo toczą walki w BF2 na serwerze rankingowym od dwóch godzin)
- wiesz w co lubią grać Twoi znajomi.
- możesz prowadzić rozmowy z kolegami bez minimalizacji gry oraz prowadzić rozmowy głosowe przez mikrofon w trakcie gier
- dołączysz jednym kliknieciem do gier multiplayer w których uczestniczą Twoi znajomi (w grach, w których to możliwe)
- umieszczać nasz -status growy- w podpisach na forach dyskusyjnych.
(patrz podpis pod moimi postami)
- sprawdzać w statystykach na stronie Xfire w jakie gry graliśmy (oraz Twoi znajomi) i ile nam czasu umiliły.
np: (Przykład)
- potrafi robić screeny z gier i udostępniać je Twoim znajomym
- działa z Civilization IV (chyba najważniejsze)
Jest to program darmowy, do którego można ściągnąć dużo fantastycznych skórek. (Link do strony ze skórkami )
Najlepiej jest ustawić go jako uruchamiany automatycznie wraz ze startem systemu. (bo zwykle zapomnielibyśmy go włączyć) Nie ma wysokich wymagań a jego obecność nie zakłóca pracy systemu.
U mnie ten X zajął na długo swoje miejsce obok zegarka i Wam też go polecam, bo warto
xfire: ldeska Helped: 34 times Age: 42 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 23439 Piwa: 21/1 Location: Warszawa
Posted: 2008-06-23, 14:10
Brak wpisów w rejestrze - tak było u mnie jak padła mi partycja C: a gra była zaisntalowana na D:. Zainstalowałem tylko system a civki już nie, bo ona działa i bez instalacji. Żeby to obejść musisz wskazać programowi xfire gdzie leży civka. Klikasz Tools -> Options -> Games, rozwijasz węzęł "Not installed games", zaznaczasz Ctv4 BtS na liście, przestawiasz opcję z "Autolmatically detect" na "Manual Setup" i klikasz przycisk "Browse". Wskazujesz katalog "Beyond the Sword" w civce i zapisujesz.
Od tej pory xfire będzie ci wykrywał BtS.
Można tego sposobu użyć w drugą stronę - aby xfire nie wykrywał civki, no ale to moim zdaniem jest już mniej przydatne...
xfire: fcbeny Helped: 50 times Age: 31 Joined: 12 Mar 2006 Posts: 9056 Piwa: 60/13 Location: Czerniejewo
Posted: 2008-06-23, 14:58
domel wrote:
możliwe że grasz na wersji 3,13 i dlatego jej nie widzi. Obecnie obowiązującym patchem jest 3,17.
A wiecei, że xfire sam ściąga patch?
Mi zaczął ściągać 3.17 samoczynnie, jak już miałem pobrany, ale nie zainstalowany. Dobrze, że sie pokapowałem i anulowałem mu to
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum